joi, 19 februarie 2009

Omnium Gatherum - The Redshift


Nu imi simnt degetele si mintea suficent de relaxate pentru a atenta la un review serios si extensiv astfel incat, de vreme ce nu vreau sa ma trezesc cu o „febra musculara” dupa lunga absenta de pe teramanul recenziilor,va fac doar o recomandare

Prima data cand m-am intalnit finlandezii a fost in 2005 cand au scos albumul de debut Years in Waste si nu a fost tocmai ceea mai amiabila intalnire. Stilul vocal al lui Antti Flippu mi-a lasat un gust amar laolata cu abordarea neoriginala a unui gen ce este supra solicitat. Renuntand la Filppu la scurt timp, trupa a realizat in 2007 Stuck Here On Snake’s Way, inainte de a ne oferi ultimul lor efort muzical, The Redshift, un album extrem de antrenant si captivant. Jukka Pelkonen se afla acum in pozitia de frontman iar stilul sau se potriveste mult mai bine cu sound-ul Omnium Gatherum. De asemnea, relevant pentru acest album este amestecul de melodic cu pasage intunecate, gandti-va la o combinatie intre Amorphis si Dark Tranquillity, cereuseste sa dea un aer de prospetime death metalului melodic interpretat de ei. Productia este si ea foarte buna, per total Red Shift bucurandu-se de un sunet plin, expansiv.

Omniu Gatherum( alaturi de compatriotii de la Insomnium) conduc al doilea val de melodic death metal iar The Red Shfit este raspunsul la intrebarea: de ce?

2 comentarii:

Ghost spunea...

Da! :D

Arana spunea...

Vai, tre' sa ascult albumul asta. Tot uit de el. Mai ales ca mie imi plac insomnium pretty much, deci na.