luni, 14 septembrie 2009

Blood: The Last Vampire


Un Film despre vampiri care sug sangele, dar nu al poporului, defapt nici nu se prea suge sange in filmul asta. Ce suge defapt, sa imi scuzati limbajul, este scenariul. Filmul este o ecranizare a seriei anime Blood+, o productie destul de interesanta, serie bazata la randul sau pe un film anime. Totusi inafara de numele personajului principal Saya(un fel de Blade feminin nipon), filmul nu prea are mai nimic in comun cu seria anime, in alte cuvinte este vorba de o incercare nereusita de a atrage comunitatile fani anime intr-o vizionare ce nu are prea multe de oferit nica ca poveste nici ca experienta vizuala.
Povestea filmului sare de la un ala alta, accentul fiind pus pe scenele de lupta, pline de sange digital unde bampirii cad mormane peste mormane sub sabia de samaurai Sayei. De cateva ori cand am pus pe pause, am avut impresia ca am deralat din greseala, atat de segmentat e filmul.
In afara de o scena foarte buna de lupta cu un mos samurai impotriva unei mici armate de ninjas cu palariute la moda in secolul XVI, filmul nu prea mai spune nimic, decat ca ai facut bine ca l-ai luat de pe net ca toti prietenii tai.
Asa ca nu va pierdeti timpul cu el, nici macar fanilor nu il recomand. Mai bine aruncati o privire pe seria anime veti avea parte de o experienta mult mai placuta.

Niciun comentariu: