vineri, 25 ianuarie 2008

Super Size Me


Tocmai am vazut filmul/documentar Super Size Me.Pe scurt premiza filmului este urmatoare:Ce s-ar intampla daca timp de 30 de zile de 3 ori pe zi ai manca doar de la McDonalds? Este exact ceea ce Morgan autorul si in acelsi timp cobaiul acestui experient face.

Este un documentar bunicel,cu ceva premii la activ,amuzant pe alocuri si informativ.De exemplu stiati ca dintre toti itemii de pe un meniu Mcdonalds doar 7 nu contin zahar pana si o salata la Mcdonalds are zahar ! E inevitabila si o anumita atitudine de stanga cand se vorbeste despre industria de mancare si o anumita simbolistica in unele imagini prezentate,dar nu vor face obiectul discutiei mele.

In schimb documentarul a reusit sa ma « sperie » putin.Nu in legatura cu mancarea fastfood,pt ca nu obinuiesc,la McDonalds cred ca am mancat ultima oara acum 4 sau 5 ani.In schimb m-a pus pe ganduri in legatura cu alte vicii.Sunt un mare consumator de cafea,beau una de dimineatza cand ma trezesc,una in timpul zieei daca sunt la facultate sau la biblioteca, si una seara.Deci intr-un fel ai putea spune ca am acelasi regim ca Morgan din Super Size me ,dar cu cafea.Si imi dau seama ca nu e sanatos acest obicei,dar sunt dependent.Am mai renuntat la ea la un moment dat pentru cam o luna or so,intamplator in aceaisi perioada am suferit o depresie usoara,automat in mintea mea creendu-se o legatura.Ce va mai vorbesc de stilul meu de a bea cafea cu cola in acelsi timp,tehnica inventata in timpul unei sesiuni pentru a ma zombifica.

Asa ca m-am decis sa renunt la ea(again) si la cola .Sper ca de data asta sa si reusesc.Cu stilul de viata sedentar mai discutam.

Un comentariu:

R. spunea...

ce am vazut eu ca merge ok ca un substitut este ceaiul negru sau verde. Cu mentionarea ca ceaiul este si el nociv in felul lui daca-l bei in cantitati mari. Ceaiul verde ar fi cel mai indicat. Dar asta daca chiar vrei sa ramai treaz pt ore bune, caci daca incerci sa te culci dupa ce-l bei (si-si face efectul) o sa ai un somn foarte agitat.
Partea buna la mine este ca in ultimele luni chiar a inceput sa nu-mi mai placa cafeaua, asa ca pot renunta la ea destul de usor.